Új úti célok és előfoglalási ajánlatok

Nem érdemes kivárni, idén sem lesz olyan last minute dömping, mint évekkel ezelőtt.

Az elmúlt egy-két év tendenciájának folytatódására, több újdonságra és árváltozásra is számít Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke.

Továbbra is a tengerparti nyaralások viszik a prímet a magyar utazók körében, ezek közül is a Földközi-tenger és Horvátország a legkedveltebb, de töretlen a változatos és napfényes Görögország, a gyönyörű tájakat és színvonalas szállodákat kínáló Törökország, valamint Egyiptom népszerűsége is.

Utóbbinál a kedvező ár-érték arány a döntő szempont, és ez ügyben akár kedvező változás is történhet a gyengülő rubelárfolyam és az emiatt csökkenő orosz turistaszám következtében.

 

Újdonságokat kínálnak az utazási irodák a városlátogatások célpontjai és a tengeri hajóutak között csakúgy, mint a körutazásoknál, ahol egyre gyakoribbak az olyan különleges helyek, mint Irán és Izrael.

Habár biztos lesznek eladatlan helyek a charterjáratokon, de a régi last minute dömpingre idén sem lehet majd számítani. Óvatosabbak az utazási irodák, és inkább az előfoglalásokra kínálnak 10-15%-os kedvezményeket.